Blåbær hører høsten til, det er supergodt og i tillegg inneholder blåbær masse godsaker for kroppen! Blåbær er kjent for sitt høye innhold av antioksidanter, og inneholder både C-vitaminer, E-vitaminer, folat og kostfiber.
Her kommer oppskrift på en rask, enkel og populær dessert :)
Ingredienser(ca 12 posjoner)
200 g sukker(brunt eller hvitt)
100 g havregryn
200 g hvetemel
150 g smør
500 g blåbær
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
Hvordan:
Bland havregryn, mel og sukker. Del halvkaldt smør i biter og smuldre det inn i det tørre med fingrene. Smuldredeigen kan godt være ganske tørr, men synes du den blir for tørr kan du tilsette litt mer smør eller 1-2 ss vann.
Bland så blåbærene med sukker og vaniljesukker og ha blandingen over i en form som tåler oppvarming. Fordel så smuldredeigen over bærene.
Paien stekes på 200 grader i ca. en halvtime til overflaten har fått en fin og gyllenbrun farge.
Server lun smuldrepai med is eller kesam med vaniljesmak :)
Nam! :)