Chiagrøt
Chiagrøt kan være veldig praktisk og ikke minst digg. Siden Chiagrøt holder seg godt, kan du lage en stor porsjon eller flere små porsjoner, og ha måltider klare for flere dager fremover i tid.
Chiafrø er næringsrike og holder blodsukkeret stabilt, grøt av frøene blir derfor til mettende måltid som holder deg fornøyd lenge😊
Visste du har chiafrø både kan være ulike nyanser sort, grå beige og hvit?
En tredjedel av chiafrøet består av linolensyre, som er den vegetabilske formen av det vi kjenner som omega 3. Chiafrø innholder også en god dose protein. Så har det en del karbohydrater og en stor del av disse er såkaldt vannløselige fibre. Disse sies å være gunstig for tarmfunksjon og stabilisering av blodsukkeret.
Du får også en god dose magnesium, kalsium og sink via chiafrø.
Jeg liker å spise grøten med en liten ts nøttesmør, som regel bruker jeg peanøttsmør. Så kutter jeg opp frukt eller bær (kan også bruke frosne) som jeg topper grøten med.
Jeg har funnet en perfekt chiagrøt-matboks på Clas Ohlson (ingen spons, finnes helt sikkert tilsvarende på mange andre butikker også) – den har to “avdelinger”. Den største rommer akkurat chiagrøtblandingen og den andre rommer frukten.
Du trenger:
3 ss chiafrø
2 ss havregryn
2 dl valgfri melk
3 ss vaniljekesam
Litt vaniljepulver – jeg bruker helios sitt
Rør dette god sammen – sett i kjøleskap over natten.
Topp gjerne med peanøttsmør, litt banan og frukt/bær.
Nam!