Lys julegløgg

Lys julegløgg

Lys julegløgg

Jul og gløgg går hånd i hanske😊 Det er supergodt, men ofte er det veldig mye sukker i kjøpt gløgg.

Jeg har derfor laget en variant med naturlig søtning til deg. Den er kjempelett å lage og smaker kjempegodt, det synes i alle fall jeg😉

 

Du trenger:

1 liter eplejuice

2 ts nellikspirer

2 kanelstenger

2 skiver fersk ingefær

1 stk stjerneanis

1,5 ss honning

2 skiver sitron/ appelsin

 

Ha først eplejuice,  krydder og sitron i en kjele og la det stå på varmen i ca. 15 minutter. Rør så inn honningen.

Pass på at det ikke blir for høy temperatur, honning vi nemlig minste noen av sine gode egenskaper om den blir varmere enn 40 -45 grader. La gløggen stå i ca 5 minutter til på varmen før du serverer.

Pynt med kanelstenger, stjerneanis, eple - ja det du måtte ønske.

Nyt og ha en flott førjulstid.