Sei og potetchips

Sei og potetchips

Enkel fiskemiddag

Vet du at de fleste spiser for lite hvit fisk? Hvit fisk er veldig bra for oss og inneholder masse gode næringsstoffer, blant annet jod. Hvit fisk er i tillegg magert.

Sei er et supert alternativ om du vil lage hvit fisk.

Denne oppskriften er enkel og supergod.

 

Du trenger dette til 2 porsjoner:

4 fileter hvit fisk – gjerne sei

1 egg

4 ss kavring (knust, eller kjøpt ferdig strøkavring)

Salt og pepper

smør

 

5 poteter

2 gulrøtter

1 eple

4 ss lettrømme.

 

2 ss olje

½ ts salt

Litt dill

 

Del potet i tynne i skiver og ha i skivene i en bolle. Hell over olje, vend godt slik at det blir olje på alle potetene. Fordel potetene på en stekeplate og dryss over salt og dill.

Stek potetene i stekeovn på varmluft ca 15-20 minutter. Steketid avhenger av ovn, poteten skal bli crispy når den er ferdig. Stekes midt i ovnen.

Mens potetene steker setter du stekepannen på platen og varmer denne, ha i litt smør.

Ha kavring i en skål, sammen med litt salt og pepper og rør dette sammen. Pisk egg i en annen  skål. Dypp så fisken i egget og deretter dypper du fisken i skålen med kavring. Sørg for at hele fisken dekkes av kavring og legg i stekepannen. Stek til fisken har fått sprø skorpe på den ene siden, snu deretter fisken. La den steke til er ferdig stekt. Steketid avhenger av tykkelse på fileten.

Er du usikker kan du dele et stykke i to, fisken flaker seg når den er ferdigstekt.

Rasp gulrot og eple, bland godt og rør inn rømme.

Server fisk, potet og gulrot/eple-blanding. Om du vil ha mer «saus» kan du bruke en ss rømme utenom også😊