Meksikansk gryterett
Hjemmelaget meksikansk gryterett
I kjøpt pose-gryterett får du ikke så mye grønnsaker. Totalt er mengden 19 % grønnsaker i en toro pose med gryterett. Men i denne gryteretten som du lett lager selv vil over 50 % være grønnsaker!
Det beste av alt, det tar faktisk ikke noe særlig lengre tid😉 Det er bare å kutte grønnsaker og steke kjøttdeig(steke kjøttdeig må du jo med pose-gryterett også) Etterpå er det bare å la det hele putre til det er ferdig.
Ingredienser til fire porsjoner:
400 g karbonadedeig
1 gul løk
1 fedd hvitløk
2 stk paprika
5 dl oksekraft
2 dl ris (ikke hurtigkokt)
2 ss tomatpure
1 dl ketchup
1 boks mais
1 boks sorte bønner
Salt og pepper
Litt oregano.
Hvordan:
Stek kjøttdeigen så den er klar.
Ha litt olje i en gryte. Hakk løk, hvitløk og paprika. Surr dette til det gyldent.
Lag en liten grop midt i og ha i tomatpure, la det surre litt før du rører alt sammen.
Tilsett så ketchup og kjøttdeig. Ha i oksekraft.
Ha i ca. 2 dl ris. Rør godt og la det putre litt igjen.
Rør innimellom.
Hvor lenge det skal koke/putre avhenger av koketid på risen du benytter. Men ca 20 – 30 minutter brukte jeg.
Tilsett hermetisk avrent mais og hermetiske sorte bønner(husk å skyll disse før bruk) når det gjenstår ca 10 minutter av koketiden.
Server gjerne gryteretten med en frisk salat.
Totalt inneholder retten 1114 kalorier. Deler du på 4 porsjoner blir det 278 kcal pr porsjon.
Per porsjon i ferdig gryterett ville det vært ca. 500 kalorier, så dette er et mer kalorifattig alternativ.