Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola

Digg granola

Lyst på en litt ny variant til frokost? Denne granolaen er ganske enkel å lage, og mengden er stor så du har en stund fremover……. med mindre du blir helt hekta da….😊 For da blir det fort tomt!

 

Du trenger:

6 dl kokosmasse

5 dl malte valnøtter- mal grovt i foodprosessor/evt kjøp nøttemel

1,5 dl linfrø

1,5 dl chiafrø

½ ts himmalayasalt – kan helt klart også bruke vanlig salt

2 ½ ts kanel

1 dl honning/fibersirup

1 dl vann

4 ss smør

 

Hvordan:

Enkelt, bland alle tørre ingredienser godt i en stor bolle. Ha så i vann og honning/fibersirup og rør dette godt inn i blandingen.

Spre blandingen jevnt utover i en langpanne med bakepapir på.

Ha smør i små biter utover granolaen, litt overalt.

Stek på 160 grader.

Etter 5 minutter – rør ut smøret i blandingen. Rør deretter litt rundt på granolaen hvert tiende minutt.

Stek i 40 – 45 minutter.

Avkjøl før du har granolaen i glass😊

Blanding blir ca. 2 fulle Norgesglass.

 

25 gram av denne granolaen tilsvarer 148 kalorier.

 

På bildet ser du granola som topping på yoghurt naturell. Synes du yoghurt naturell er litt surt kan du søte med litt honning. Vi har også kokt opp litt bringebær og hatt over. Du kan evt bruke ferske bær eller frukt på toppen. Dette er en luksus- frokost som smaker helt nydelig!

Denne blandingen er forresten og en god idè som feks lunsj, bare ha yoghurt og granola i hver sin beholder, og vips har du mat på farten med deg😉