Grønn marsipan – mye bedre enn det høres ut! :)
Lyst til å lage ditt eget godteri til helga? Eller kanskje bare noe godt til kaffen? Grønn marsipan er faktisk lett og gøy å lage- og ikke minst veldig godt!
Du trenger:
120 gram pistasjenøtter
2-3 ss melis (eller sukrinmelis, for en sukkerfri versjon)
1 ss yaconsirup (eller 1 ss flytende honning)
1 eggehvite ( ikke sikkert du trenger hele)
Topping:
4 biter mørk sjokolade
Hvordan:
Ha nesten alle nøttene i en food- prossesor og mal disse til en masse, mal så lenge at nøttene slipper litt av fettet og blir litt klissete.
Ha deretter i melis og sirup i prosessoren og kjør alt sammen.
Tilsett deretter litt og litt av eggehviten. Mengden eggehvite tilpasses slik at det blir en formbar masse. Fort at det blir for løst om du har i for mye eggehvite.
Form så massen til runde kuler. Antall avhenger av størrelsen du ønsker på kulene.
Smelt sjokolade og hakk nøttene du har lagt til sides. Noen kuler kan du dyppe helt i sjokoladen, andre kan du lage sjokolademønster på, og noen kan kun rulles i hakkede nøtter. Da får du tre forskjellig varianter.
Hele oppskriften tilsvarer 935 kalorier.
Lager du 10 stk tilsvarer det 93 kcal pr bit! Og dette er mektige saker så du spiser nok neppe mer enn en, eller kanskje to😉