Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt

Personlig synes jeg byggrynsgrøt smaker mye bedre enn havregrynsgrøt, men etter å ha laget det for andre gang er jeg likevel litt usikker på om det var verdt tiden det tok.

Dette var nemlig ingen hurtig kveldsmat, da kornene først skal kokes inn i vann og deretter må man koke inn melken litt etter litt.

Har du god tid og har lyst på en veldig god grøt derimot, da er dette supergod luksuskveldsmat. Å det som er enda bedre er at det var helt genialt å varme opp rester, det gikk jo fort! Så anbefaler å lage en stor porsjon når du først lager, så kan du heller varme opp dagen etter😉

 

Jeg brukte duga steel cut byggkorn – handlet på vanlig matvarebutikk.

 Ellers trenger du vann, melk og det du ønsker å ha som topping. Jeg brukte kanel, bær og litt honning.

Ingredienser til 4 porsjoner:

1,5 dl bygg

 3 dl vann

7,5 dl melk – (her ble det faktisk helmelk, ta en lettere variant om du ønsker :))

Litt salt

 Kok opp vann, ha i gryn og salt og la vannet kokes inn.

Spe på med halve melken og la denne kokes inn, spe deretter resten av melken litt etter litt.

Rør jevnlig!

 

Nyt en god grøt til kveldsmat! Godt med varm kveldsmat på kalde kvelder!

Mvh Sigrid