Hjemmelagde polarbrød
Du trenger:
150 g havregyn – finmalt
500 g fullkornshvetemel
300 g sammalt hvetemel
15 g gjær
1 ts salt
4 ½ dl melk
2 dl vann
1 dl solsikkeolje
Hvordan:
Kjør havregryn i en foodprosessor til de er finmalte. Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett melk, vann (ca. 25 grader) og oljen. Kjør dette på lav hastighet til alt er blandet, kjør deretter med høyere hastighet i 10 minutter. Deigen skal ikke være for kompakt. La den heve på et lunt sted eller under et ullteppe i ca. 1 time.
Ha deigen ut av bakebollen, om det er veldig klissete kan du bruke litt hvetemel når du skal bake ut deigen. Del deigen i 2 og del deretter i 12 like store biter. Trill til boller og kjevle ut til runde brød som er ca. ½ cm høye. La brødene etterheve i 10 – 15 minutter. Stek midt i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. La de avkjøle på rist og under et klede slik at de holder seg myke.
Totalt 168 kalorier per polarbrød. Dette kan virke mye sammenlignet med at en skive grovt brød inneholder 89, men disse er veldig mettende!
Disse er enkle og raske og bake ut:) Lykke til.