Grove müsliboller

Grove müsliboller

Grove müsliboller

Hvorfor ikke gjøre frokosten litt mer spennende. Her kommer en oppskrift som er raskt og gir en ny smak til frokosten.

Du trenger:

1 pk tørrgjær

2 ss rapsolje

5 dl vann

2 ss honning

1 beger kesam – mager

15 valnøtter

20 aprikoser

5 ss solsikkekjerner

3 dl müsli med frukt og nøtter

1 ts kardemomme

12 -15 dl fullkornshvetemel

Hvordan:

Ha gjær i bolle og bland i lunket vann, olje og kesam. Rør honningen ut i varmt vann og ha i. Grovhakk nøtter og aprikos og ha sammen med solsikkekjerner og müsli. Ha i kardemomme, og rør inn melet til en deig som ikke er for klissete. Deigen skal heller ikke være for fast!

Dekk til bollen med en kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.

Form deretter boller på en stekeplate med bakepapir.

La bollene etterheve i 20 minutter.

Stek de nederst i ovnen på 225 grader i 10 – 15 minutter.

Totalt: 4000 kalorier. Del opp på antall boller du lager om du ønsker å vite kalorimengden!