Rundstykker
6 dl skummet melk
1,5 dl appelsinjuice
1 pakke tørrgjær
4 ss olje
1 ts salt
2 dl solsikkekjerner
2 dl hvetekli
2 dl lettkokte havregryn
2,5 dl siktet rugmel
4,5 dl sammalt hvete (fin)
4,5 dl hvetemel
5 ss hakkede nøtter (valnøtter, hasselnøtter eller paranøtter)
4 ss linfrø
3 ss sesamfrø
Bland det våte med tørrgjær, pass på så det er lunken temperatur på appelsinjuicen og melken.
Ha i det øvrige og bland godt. Helst i kjøkkenmaskin om du har det.
La deigen heve så lenge du har tid til. Minst 45 minutter.
Form deretter deigen til rundstykker, bruk vann på hendene slik at deigen ikke klistrer seg fast. Denne deigen skal være fast, men er litt klissete. Ikke bruk mer mel!
Hev deretter i 20 – 30 minutter. Stek så rundstykkene på 200 grader i mellom 30 – 50 minutter. Dette avhenger av din ovn. Hvis du knipser på undersiden av rundstykket skal det høres en hul lyd når de er ferdigeJ
OBS: Om du servere disse rundstykkene til andre, husk å fortell at det er nøtter i de. Ikke supervanlig å blande nøtter i rundstykker og dumt om de du serverer til er allergisk:)