Musliknekkebrød
2 dl grovt mel
2 dl havregryn
2 dl 4 – kornblanding
1 dl solsikkekjerner
10 tørkede aprikoster (om du heller ønsker kan du bruke rosiner)
2 epler
Ca. 1,2 dl vann
Krydder: 1 ss kardemomme, 1 ss kanel
2 ss rapsolje
Sett ovnen på 100 grader, gjerne varmluft om du har.
Kjør eple i blender sammen med litt av vannet eller rasp eller finhakk eplen. Bland alle de tørre ingrediensene, tilsett vann og eple i dette. Rør alt sammen til en jevn masse.
Smør alt utover på et bakepapir i en langpanne. Stek i ovnen i 10 minutter og skjør deretter i passelige stykker. Plasser de deretter igjen i ovnen og stek i ca 50 minutter. For best resultat bør siste stekingen være på rist.
Smaker veldig godt med ost!
Totalt for hele oppskriften er: 1746 kcal. Del denne summen opp på hvor mange knekkebrød du lager. Jeg delte opp i 20 stk og hvert tilsvarer da 87 kcal J
Med en skive ost på 27 kcal, bli 114 kcal:) Velbekomme!!