Hei! Ja, nøtter er sunt, godt og lettvint. Rent næringsmessig er frø (solsikke, gresskar, sesam, linfrø og chiafrø) på høyden med nøtter. Det som er sørgelig er at med nøtteallergi følger ofte allergi mot frø, spesielt sesamfrø. Allergi mot solsikkefrø, linfrø og gresskarfrø er mer sjeldent. Men her er det jo ingen regler. Det må testes ut av den enkelte. Dette er tryggest å gjøre i samråd med lege.
Alle nøtter og frø er rike på proteiner, mineraler og flerumettet fett. Valnøtter, linfrø og chia inneholder mye omega 3. Denne fettsyren er spesielt viktig. Et alternatv for deg er fet fisk, tran eller fiskeolje.
Bønner, kikerter og linser er rike på proteiner. De er gode innslag i et sunt og variert kosthold. Men for noen er allergi et problem også her. Så vær obs! Ellers er det fint å spire både frø, korn, bønner og linser. Da får du enda flere lettopptakelige og gode næringsstoffer. Anbefales! Les mer om spiring på http://veg-veg.no/rawfood/spireguide.
Generelt vil jeg råde deg til å spise variert. med masse frukt og grønnsaker. Det kan være lurt å droppe hvetemel. Du bør også ta et multivitamin/mineral-tilskudd hver dag. Ekstra C-vitamin, gjerne 1000 mg vil styrke immunforsvaret ditt.
Hilsen Hetty