Om LivegymSkole

Hva er LivegymSkole?
LivegymSkole er et nettbasert trenings- og aktivitetstilbud, tilpasset elever i grunnskolen. Vi tilbyr treningsøkter som er skreddersydd for bruk i klasserommet. Dette er korte økter, både med og uten faglig innhold. I tillegg til i undervisningstimene, kan elevene benytte LivegymSkole i friminutt, på SFO og hjemme! Nettportalen er så enkel i bruk, at selv de yngste elevene klarer å manøvrere på siden uten problemer!

LivegymSkole blir benyttet av oppvekstprogrammet i Nord-Trønderlag, og er godkjent som ekstern tilbyder i den FysiskeSkolesekken

Bakgrunn
Grunderen bak LivegymSkole, Marte Vårdal, er utdannet realfagslærer, og har jobbet som dette i ti år. Marte har alltid vært opptatt av viktigheten av bevegelse og i 2011, startet hun Livegym.no, som er et nettbasert treningssenter for voksne. Marte er sertifisert instruktør i bl.a. aerobic, step, styrke, corebar og kettlebells.

Som lærer i grunnskolen og med erfaring fra treningsbransjen, så Marte at det var et stort behovet for å få mer fysisk aktivitet inn i skolen, og startet derfor LivegymSkole i desember 2013.

Visjon
LivegymSkole ønsker å tilrettelegge for mer fysisk aktivitet i alle Norges grunnskoler.
Det viktigste for oss er at elevene, på en lystbetont måte, skal få bevege seg mer i løpet av skoledagen. Vi tror at bevegelsesavbrekkene vil øke prestasjon og trivsel på skolen.

Hvordan bruke LivegymSkole?
Alt skolen trenger for å benytte seg av tilbudet, er internett! Dersom en stor klasse en stor klasse skal trene sammen, vil smartboard/projektor være nyttig. Treningstilbudet på nettportalen, er inndelt i klassetrinn, velg trinnet som passer til din elevgruppe.

LivegymSkole tilbyr

Klasseromsøkter er artige bevegelsesøkter på 2-10 minutter som er designet for bruk i klasserommet. Disse øktene er en perfekt start på skoledagen, eller et etterlengtet bevegelsesavbrekk i undervisningen. Det finnes økter, både med og uten faglig innhold, og det kommer nye økter hver dag.

Treningsøkter er artige aktiviteter på 2-15 minutter som er designet for bruk i klasserommet. Disse øktene er en perfekt start på skoledagen, eller et etterlengtet bevegelsesavbrekk i undervisningen. Det finnes økter, både med og uten faglig innhold, og det kommer nye økter hver dag.
Treningsøktene er delt inn i ulike kategorier; styrke, kondisjon, dans, balanse, strekk og faglig. Øktene er laget av kroppsøvingslærere og treningsinstruktører som virkelig brenner for å få barn i aktivitet. Det er treningsøkter tilpasset de ulike trinnene, her skal elevene både få utfordringer og føle mestring. Målet er at alle skal finne en treningsform de liker.

Aktivitetstimer er økter på 45/90 minutter. Her er det lagt opp til at elevene sitter og jobber mens en klokke teller ned tiden. Hvert femtende/tyvende minutt kommer en bevegelsesbelønning på 2 minutter. Da får elevene komme seg opp av stolen og bevege kroppen før arbeidet fortsetter. Dette er perfekt for å motivere klasser med lopper i blodet under lengre arbeidsøkter, eller hjemme og på SFO når elevene gjør lekser.

Kurs finnes i alt fra sjonglering til cheerleading. Kurs kan gjennomføres som en del av undervisningen, men elevene kan også benytte disse i friminutt eller hjemme. Kanskje skolen har mulighet til å stille rom til rådighet for elever som ønsker å bevege seg og lære nye bevegelsesformer i pausene?

Pris
LivegymSkole koster kun 390,- pr. måned, uansett hvor mange elever skolen har. Kostnaden kan eventuelt deles med SFO, da tilbudet passer fint der også!